לקות שמיעה

בשים האחרונות המודעות עבור מגבוליות שונות ולקויות כאלו ואחרות הופכת להרבה יותר רחבה, כאשר נחקקים חוקים הלכה למעשה למען הקלה על הסובלים מהם. אחת מאותן לקויות הנחשבת לדי שכיחה בקרב ישראלים רבים(כמאה אלף במספר), היא כמובן ללקות שמיעה הנחשבת למנת חלקם גם של מטופלים צעירים וגם של בני הגיל השלישי. הסיבות ללקות זו מתחלקים על פי צורה רפואית לשלושה מצבים או אם אפשר לומר, שלושה סוגים שונים של פציעה אשר עלולים להשפיע רבות על אופי השמיעה ולעיתים גם על האופי הדיבור. אך לפני הגעה אל הבדיקה או גם במקרים בהם נותרנו מבולבלים עם קבלת התשובות, מומלץ להכיר את הפגיעות השכיחות שעלולות לגרום ללקות שמיעה.

שלושה סוגים של לקות שמיעה: האוזן שלנו כמו עוד איברים שונים בגוף שלנו מורכבת מהולכה עצבית, נימי דם ובעוד מרכיבים שונים אשר מסייעים לאותו האיבר בביצוע מלאכתו. כך למשל מקרים של לקות שמיעה עלולים לנבוע מפגיעה בהולכה העצבית באוזן, שעלולה להתאפיין באזורים כמו תאי השיער שבאוזן הפנימית או בפגיעה בהולכת הגירוי העצבי של האוזן הפנימית. פגיעה זו עלולה להיות מולדת וגם נרכשת, כאשר אליה מצטרפת פגיעה אשר עלולה גם כן להיות נרכשת ובחלק מהמצבים גם מולדת. פגיעה זו הינה פגיעה בחלקה או הרס מלא של המבנה אוטונומי של האוזן, אשר פוגע בהולכת הצליל אל עור התוף. אל פגיעות אלו מצטרפת מצב גם כן לא פחות שכיח והוא שילוב של שני המקרים, הנקרא גם לקות שמיעה מעורבת.

דרכי טיפול בלקות שמיעה

חשוב לדעת כי למרבית המקרים הללו קיימים כיום מספר טיפולים, אשר עלולים להוות פתרון מעולה וכמעט מלא למרבית הסובלים ממצבים של לקות שמיעה. על כן טיפול עבור פגיעה עצבית עלול להסתיים בטיפול תרופתי מצוין או במידת הצורך בניתוח, עם זאת קבלת עזרה ממכשירי שמיעה או שתלים תהיה אפקטיבית גם כן. גם עבור פגיעה בשמיעה הלכתית הפתרונות נעים בין מכשירי שמיעה ועד אל ניתוחים, עם זאת אופציה של ניתוח עלולה להיות מסוכנת ובעלת תופעות לוואי חמורות עבור ילדים בגיל הרך.